Glutenfria Kanelbullar
Dessa bullar har jag gjort många gånger och går som det mesta andra jag skriver, utmärkt att frysa in! 😊
Bäst tycker jag att det blir om man tinar dessa i micron när det är dags för fika.
Till utbakningen använder jag en siliconduk och behöver inte använda något extra mjöl.
100g smör
5dl mjölk
50g jäst
2 msk psyllimfröskal
Knappt 600g glutenfri mjölmix (sempers)
1-1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 ägg
Fyllning:
100-150g rumstempurerat smör
0,5 dl strösocker
1-2 msk kanel
1 ägg till pensling
*pappersformar och pärlsocker*
- Smält smöret och tillsätt mjölk, värm till 37 grader.
- Lös upp jästen i mjölkblandningen och tillsätt psyllium, låt svälla i 10 minuter.
- Blanda samman alla övriga ingredienser och rör om i ca 5 minuter (gärna i assistent). Spara ca 0,5 dl mjöl till utbakning.
- Låt degen jäsa under bakduk i ca 10 minuter. Blanda under tiden fyllningen.
- Slå upp degen på bakbord och mjöla vid behov. Kavla ut degen till två plattor, bred sedan på fyllningen. Rulla sedan ihop degen och dela varje rulle i ca 20 bitar.
- Lägg bullarna i pappersformar på en bakplåt och låt jäsa övertäckta i 45 minuter.
- Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda bullarna i mitten av ugnen på 250 grader i ca 8-10 minuter.
Bullarna på bilden gjorde jag som en test för inte så länge sedan med alldelses för lite mjöl i när Adam vräker ur sig "hur svårt ska det vara". Jag backade snällt undan och lämnade över, efter ett tag fick jag lov att lägga mig i då det inte alls gick att rulla dessa bullar! 😂
Receptet som jag precis har delat med mig av är som tur var med rätt mängd mjöl och slipper fastna i bakbordet.
