Glutenfria Kanelbullar

Dessa bullar har jag gjort många gånger och går som det mesta andra jag skriver, utmärkt att frysa in! 😊
Bäst tycker jag att det blir om man tinar dessa i micron när det är dags för fika.
Till utbakningen använder jag en siliconduk och behöver inte använda något extra mjöl.
 
100g smör
5dl mjölk
50g jäst
2 msk psyllimfröskal
Knappt 600g glutenfri mjölmix (sempers)
1-1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 ägg
 
Fyllning:
100-150g rumstempurerat smör
0,5 dl strösocker
1-2 msk kanel
1 ägg till pensling
 
*pappersformar och pärlsocker*
 
  1. Smält smöret och tillsätt mjölk, värm till 37 grader.
  2. Lös upp jästen i mjölkblandningen och tillsätt psyllium, låt svälla i 10 minuter.
  3. Blanda samman alla övriga ingredienser och rör om i ca 5 minuter (gärna i assistent). Spara ca 0,5 dl mjöl till utbakning.
  4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 10 minuter. Blanda under tiden fyllningen.
  5. Slå upp degen på bakbord och mjöla vid behov. Kavla ut degen till två plattor, bred sedan på fyllningen. Rulla sedan ihop degen och dela varje rulle i ca 20 bitar.
  6. Lägg bullarna i pappersformar på en bakplåt och låt jäsa övertäckta i 45 minuter.
  7. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
  8. Grädda bullarna i mitten av ugnen på 250 grader i ca 8-10 minuter.
 
Bullarna på bilden gjorde jag som en test för inte så länge sedan med alldelses för lite mjöl i när Adam vräker ur sig "hur svårt ska det vara". Jag backade snällt undan och lämnade över, efter ett tag fick jag  lov att lägga mig i då det inte alls gick att rulla dessa bullar! 😂
Receptet som jag precis har delat med mig av är som tur var med rätt mängd mjöl och slipper fastna i bakbordet.
 
 
Allmänt | |
Upp