Glutenfria Muffins

Dessa muffins är så 😍
Hittils har jag bara provat med blåbär och nutella i och dom blir så himla bra, dock sjunker blåbären eller nutellan lite till botten men jag tycker inte att det gör något 🙂
 
2-3 ägg
2,5 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
4 dl glutenfri mjölmix (semper)
2 tsk bakpulver
1/3 tsk salt
100g smör
1 dl mjölk
 
Blåbär, hallon,äpplen, nutella eller vad du vill fylla muffinsarna med.
*muffinsformar*
Vill man bara ha naturella så är det bara att strunta i "fyllning" eller om man vil ha chokladmuffins byter man bara ut vaniljsockret mot 3 msk kakao.
 
  1. Starta ugnen på 200 grader och ta fram en muffinsplåt eller vanlig ungsplåt och lägg ut formarna.
  2. Vispa ägg och socker med elvisp i några minuter tills smeten är ljus och pösig.
  3. Ta fram en ny skål och rör ihop vaniljsockret, mjöl, bakpulver och salt.
  4. Smält sedan smöret.
  5. Häll det smälta smöret, mjölken och mjölblandningen i äggsmeten. Vispa med elvisp på låg hastighet tills att smeten är slät och klumpfri.
  6. Fyll muffinsformarna till hälften och lägg på enevtuella bär.
  7. Gräddas i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
För nutella muffins så börja med att frysa in små kulor ca 2 tsk stora och forma till bollar som du sedan lägger på muffinsarna innan de ska in i ugnen.
 
 
Allmänt | |
Upp