Glutenfria Tekakor
Dags igen, tekakor. 😋
Smeten blir ganska lös på denna så man får klicka ut den på en plåt med bakplåtspapper men det är ändå ett väldigt smidigt recept!
50g blå jäst
50g smör
5 dl mjölk
2 msk ljussirap
1½ tsk salt
2 dl ren havre
580g sempers mjölmix
- Smula jästen i en bunke
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjölken, värm till 37 grader.
- Häll vätskan över jästen och vispa tills den har löst upp sig.
- Tillsätt resterande ingrediensser och arbeta degen ordentligen, gärna i assistent.
- Täck över degen med bakduk och låt jäsa i 40 minuter.
- Klicka ut till ca 1 cm höga tekakor på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt kakorna jäsa under bakduk ytterligare ca 30 minuter.
- Nagga och pensla kakorna med olja eller smält smör.
- Gärdda nu i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter
Dessa har jag tyvärr ingen bild på, det får bli nästa gång.