Glutenfria Tekakor

Dags igen, tekakor. 😋
Smeten blir ganska lös på denna så man får klicka ut den på en plåt med bakplåtspapper men det är ändå ett väldigt smidigt recept!
 
50g blå jäst
50g smör
5 dl mjölk
2 msk ljussirap
1½ tsk salt
2 dl ren havre
580g sempers mjölmix
 
  1. Smula jästen i en bunke 
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjölken, värm till 37 grader.
  3. Häll vätskan över jästen och vispa tills den har löst upp sig. 
  4. Tillsätt resterande ingrediensser och arbeta degen ordentligen, gärna i assistent.
  5. Täck över degen med bakduk och låt jäsa i 40 minuter.
  6. Klicka ut till ca 1 cm höga tekakor på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Låt kakorna jäsa under bakduk ytterligare ca 30 minuter.
  8. Nagga och pensla kakorna med olja eller smält smör.
  9. Gärdda nu i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter
Dessa har jag tyvärr ingen bild på, det får bli nästa gång.
 
 
Allmänt | |
Upp