Glutenfria Vitlöksbaguetter
Som rubriken lyder!
Adam kan vara svår att imponera på när det gäller att baka bröd men det här var tydligen "det bästa brödet" hittils, ja till och med "bättre än det vanliga man köper" och "om jag bara fick äta en ända sak i ett helt år så hade det varit det här brödet".
Det är ju förvisso min ända kritiker förutom jag själv då som också vart nöjd med baguetterna, så det tar jag som mycket posetivt 😌
Mycket enkelt att göra, vid utbakning ha lite olja på bakbord och händerna så fastnar ingenting och inget extra mjöl behövs😄
20 g blå jäst
3 dl vatten
1 msk fiberhusk
½ dl olivolja
1 tsk salt
5 ½ dl sempers glutenfria mjölmix
Persilja
Olja till utbakning
Vitlökssmör:
75g rumstempurerat smör
2-3 vitlöksklyftor
Börja med att bland vitlössmöret, så pressa i vitlöken tilsammans med smöret och rör runt ordentligt.
- Smula jästen i en bunke
- Värm vattnet till 37grader och häll över jästen. Vispa tills jästen har lösts upp och tillsätt sedan fiberhusken.
- Låt svälla i 10 minuter.
- Blanda ner olja,salt och mjölmixen, arbeta degen ordenligt (Gärna i maskin).
- Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
- Stjälp upp degen på ett oljat bakbord och dela den i 2-3 delar beroende på hur tjocka du vil få dom. Rulla och platta ut till plattor, tänk på att de inte blir längre än ugnsplåten du använder senare.
- Bred vitlökssmöret över plattorna och lägg över lite persilja (går att utesluta).
- Rulla sedan till baguetter
- Låt jäsa i ca 20 minuter.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i cirka 20 minuter.
Äts inte allt upp så går detta bra att frysa in. Även spara framme till dagen efter, lägg bara en bakduk runt brödet och värm det i ugnen dagen efter 😄
